WAT IS EEN LEGALISATIE

Legalisatie is nodig wanneer een notaris of een instantie heeft gevraagd om je handtekening onder een bepaald document te laten legaliseren. Dit kun je door ieder willekeurige notaris laten doen. De notaris stelt dan vast dat jij het betreffende document zelf hebt ondertekend.

Hierdoor is er zekerheid dat de door jou gezette handtekening op het document (meestal een volmacht of een verklaring) daadwerkelijk jouw handtekening is. Het betreffende document onderteken je in het bijzijn van notaris of een medewerker van het notariskantoor, dus niet van tevoren!

ONZE WERKWIJZE

Je kunt je handtekening legaliseren door met de door jou ontvangen volmacht of verklaring naar ons kantoor te komen. Dit kan op alle kantoordagen van 9.00 tot 12.00 uur en van 14.00 tot 16.00 uur. Je hoeft hiervoor geen afspraak te maken. Denk eraan om een geldig legitimatiebewijs mee te nemen.

Je hoeft niet te wachten totdat het document gemaakt is, wij zorgen ervoor dat het betreffende document dezelfde dag nog naar het notariskantoor wordt verstuurd. Je ontvangt van ons een digitaal exemplaar per e-mail.

KOSTEN

Voor bedrijven en andere organisaties verzorgen wij vaak legalisaties, al dan niet met een bevoegdheidsverklaring (apostille). De tarieven zijn afhankelijk van de verlangde werkzaamheden. De legalisatie van een handtekening op een door ons kantoor opgesteld document is kosteloos.

TEAM

Legalisatie

Heb je vragen? Neem dan gerust contact op met ons team dat de zakelijke legalisaties afhandelt.

Richelle Gerritsen

Secretaresse Ondernemingsrecht

Receptioniste

Lilian Dijkema Hermans & Schuttevaer Notarissen secretaresse

Secretaresse Ondernemingsrecht